Bahar Tatili: Baharda Gidilebilecek En Güzel 10 Yer

Coral Travel

Kış mevsiminin ardından ılıman havaları, yeşillenen ağaçları ve açan çiçekleri ile bahar kapıda. Uyanmaya başlayan doğa ile birlikte insana da neşe katan, gezme hevesi uyandıran bu mevsim, yeni yerler keşfetmek için de oldukça ideal bir zaman. Hafta sonu tatillerinde bahar mevsiminin ılık havalarını değerlendirerek keyifli geziler yapabilirsiniz. Peki baharda nerelere gidilebilir? Tatil için seçilebilecek en güzel destinasyonlar nelerdir? Seyahate çıkmadan önce baharda Türkiye’de gezilecek yerler için en güzel seçenekleri bu yazıda bulabilirsiniz.

Amasra

Amasra, Karadeniz’in en önemli turistik destinasyonlarındandır. Yeşil ile mavinin buluştuğu belde coğrafi konum olarak Batı Karadeniz kıyısında yer alır. 3000 yıllık geçmişi ile Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Amasra hem tarihi eserleri hem de doğal güzellikleriyle oldukça meşhur. Beldede Amasra Kalesi, Kemere Köprüsü, Fatih Cami, Amasra Müzesi gibi tarihi mekanları gezerek Amasra’nın kadim geçmişine şahitlik edebilirsiniz.

Amasra, denizle iç içe olmak açısından da oldukça iyi bir seçenek. Beldenin Karadeniz sahiline açılan kumsalları akşamüstü yürüyüşü için ideal. Çakraz Plajı, İnkumu Sahili, Bozköy Plajı gibi birbirinden farklı kumsallarda deniz keyfi yapabilirsiniz.

Amasra, mavisiyle olduğu kadar yeşiliyle de meşhur. Yemyeşil doğası, temiz havası ile tam bir sayfiye bölgesi. Amasra’da doğa yürüyüşü gibi aktiviteler için tabiatla iç içe vakit geçirebilirsiniz. Bakacak Tepesi, Kuşkayası Yol Anıtı, Ahatlar Parkı doğa aktiviteleri yapmak için biçilmiş kaftan. Ayrıca, Amasra’dan dönmeden önce tarihi selvi Ağlayan Ağaç’ı da mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ağlayan Ağaç, etkileyici Karadeniz manzarasına sahip bir konumda yer alır. Buradan Tavşan Adası’nın kartpostalları anımsatan eşsiz manzarasını izleyebilirsiniz.

Kapadokya

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan peribacaları ile baharda tatil yapabileceğiniz bir diğer destinasyon Kapadokya. İç Anadolu Bölgesi’nde Nevşehir’de yer alan Kapadokya’da Ürgüp, Ihlara, Uçhisar, Avanos, Derinkuyu, Göreme, Kaymaklı gibi turistik yerleri gezebilirsiniz. Kapadokya farklı aktiviteler yapmak için de ziyaretçilerine pek çok seçenek sunar. Belde de balon turu, kuş gözlemciliği, doğa fotoğrafçılığı gibi farklı etkinlikler gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, Kapadokya konaklama tesisleri açısından da gelişmiş turistik olanaklara sahiptir. Kapadokya otelleri arasından size uygun olanı konaklamak için tercih edebilirsiniz.

Datça

Ege ile Akdeniz arasında yer alan Datça, bölgenin en gözde turistik yerlerindendir. Uzun kumsalları, yeşil doğası ile sakin ve huzurlu bir bahar tatili yapmak isteyenler için birebir olacaktır. Datça’nın taş evlerle bezeli, begonvillerle süslü tarihi sokaklarını gezebilirsiniz. Beldede tarihi evler genellikle Eski Datça Bölgesi’nde konumlanır. Yörenin önemli tarihi yerlerinden biri de Knidos Antik Kenti’dir. Turistlerin uğrak yeri olan mekan, Tekir Burnu’nda yer alır. Antik kentte hem tarihi bir yolculuk yapabilir hem de etkileyici Akdeniz manzarasını seyredebilirsiniz.

Cunda

İlkbahar tatili için hafta sonunda gitmek için sakin bir yer arıyorsanız Cunda veya diğer adıyla Alibey Adası tam size göre. Marmara Bölgesi’ne oldukça yakın konumda yer alan destinasyon hafta sonu tatilleri için iyi bir seçenek. İstanbul, Tekirdağ, Çorlu, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Çanakkale gibi önemli merkezlere oldukça yakın konumda. Balıkesir Ayvalık’a bağlı olan adada keyifli bir turistik gezi yapabilirsiniz. Yel değirmenleriyle ünlü ada hem tarihi hem de turistik yönüyle öne çıkar. Tatiliniz boyunca Cunda otelleri arasından birini seçerek yörede konaklayabilirsiniz.

Şirince

İlkbaharda gezilecek yerlerden bir diğeri de Şirince. İzmir Seferihisar’a bağlı bir yerleşim olan Şirince, Türkiye’deki sakin lokasyonlarından biri. Doğa içerisindeki tarihi yapıları ve el değmemiş güzelliği ile öne çıkar. Şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyenler için huzurlu ve dingin atmosferi ile birebir. Üstelik yerel lezzetleriyle de oldukça meşhur. Şirince’de Ege mutfağına özgü zeytinyağlı yemekleri gittiğinizde mutlaka denemelisiniz.

Assos

Assos Çanakkale’nin gözde turistik destinasyonlarından. Ege Denizi’ne açılan sahili, Antik Kenti, tarihi tapınakları ile gezebileceğiniz pek çok farklı yere sahip. Yörenin tarihini keşfetmek isterseniz Behramkale Köprüsü, Athena Tapınağı, Assos Antik Kentini, Hüdavendigar Cami, Babakale, Apollon Smintheus Tapınağı, Antik Tiyatro, Assos Antik Limanı gibi yerleri gezebilirsiniz. Assos’ta deniz keyfi yapmak isterseniz Liman Plajı, Kadırga Koyu, Koruoba Koyu, Sivrice Plajı gibi kumsalları ziyaret edebilirsiniz.

Mardin

Güneydoğu Anadolu’ya doğru kültürel bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Kendine özgü gelenekleri, teras çatılı tarihi evleri, dar sokakları, otantik atmosferi ile Mardin’de keyifli bir ilkbahar tatili yapabilirsiniz. Mardin kültürel turlar için Türkiye’de ilk tercih edilen rotalardan. Kendine özgü atmosferini korumayı başarmış Türkiye’nin nadide şehirlerinden biri. Mardin’i farklı kılan özelliklerinden biri de hiç şüphesiz bir yamaç üzerine kurulu tarihi konakları. Özgün mimarisiyle tarihi Mardin evleri yörenin bir sembolü. Genellikle taş veya kerpiç malzeme ile inşa edilmiş bu evler ziyaretçilerine etkileyici manzaralar sunar.

Safranbolu

Safranbolu, Türkiye’nin tarihi evleriyle öne çıkan bir diğer yerleşimi. Mardin’in aksine Safranbolu’daki yerel tarihi evlerde ahşap malzeme tercih edilmiş. Genellikle iki katlı, cumbalı olarak inşa edilen tarihi evlerde sofalı Türk mimarisine özgü konut tipi görülür. Arnavut kaldırımlı Safranbolu sokakları yörede geleneksel dokuyu anımsatan bir diğer önemli detay. Safranbolu'da Eski Çarşı, Yörük Köyü, Tokatlı Kanyonu, Bulak Mencilis Mağarası, Hıdırlık Tepesi gibi turistik mekanları ziyaret edebilirsiniz.

Uzungöl

Kartpostalları anımsatan manzarası ile bahar tatili için ideal destinasyonlardan biri de Uzungöl. Bir dağ yamacına kurulmuş yerleşim, adını yöredeki heyelan gölünden alır. Trabzon Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl, hem bahar hem yaz tatillerinde yörenin en fazla ziyaret edilen turistik beldelerindendir. Yemyeşil ve el değmemiş doğası, temiz havası ile tabiat ile baş başa kalmak isteyenler için ideal bir yerleşim. Uzungöl’de doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık gibi farklı aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz.

Karagöl

Doğu Karadeniz’de bir başka doğa harikası Karagö’dür. Artvin Borçka’da yer alan Karagöl, yemyeşil bir doğaya sahip. El değmemiş güzelliği nedeniyle doğal sit alanı olarak koruma altına alınmış bir alan. Tabiat Parkı olarak halka açık olan Karagöl, özellikle kamp yapmak isteyenler için oldukça cazip bir seçenek. Doğa içerisinde huzurlu ve sakin bir bahar tatili için Karagöl’e seyahat edebilirsiniz.

Seyahate çıkmadan önce rotanızı belirleyerek kalacağınız konaklama tesisleri için erken rezervasyon yaptırabilirsiniz. Coral Tatil aracılığıyla erken rezervasyon fırsatlarını kaçırmayın!