A'dan Z'ye Tatil Alışverişi: Tatile Giderken Neler Almalısınız?

Coral Travel

Yoğun bir koşturma ya da iş hayatının sonrasında tatili hak edenlerin sayısı oldukça fazla! Günler, haftalar öncesinden pek çok insan planlarını yapar, bilet ya da çeşitli rezervasyon işlemlerini halleder ve tatilin gelmesi için gün sayar. Ancak bu noktada atlanmaması gereken büyük bir detay var. Tabii ki tatil alışverişi! Peki tatil öncesi alışveriş listesini hazırladınız mı? Eğer cevabınız hayır ise okumaya devam edin!

Tatil için Alınması Gerekenler

Tatile giderken bavul ve çantalara ne koymak gerektiği hemen herkesin ortak derdi. Peki tatil için alınması gerekenler neler? Hepsi bu yazıda!

Seyahat Çantası

Seyahat çantası tatil alışverişinin en önemli aşaması. Doğru çanta seçimi son derece mühim; çünkü genelde çantanın içine sığabilecek kadar eşya alınır. Bu yüzden boyut seçimi önemlidir. Ayrıca bol gözlü çantalar önemli eşyaları ayırmak için avantaj sağlar.

Banyo Malzemeleri

Şampuan ve sabun en önemli banyo malzemeleri arasında yer alır. Her ne kadar her şey dahil otellerde bu ürünler versa bile yanınızda bulunmasında fayda vardır. Bunların seyahat boyunu almak yer tasarrufu açısından önemli olacaktır. Dilerseniz 100 ml hacme sahip özel seyahat şişeleri alıp içine de doldurabilirsiniz.

Ayakkabılar

Tatile giderken alınması gereken en önemli giyim eşyalarından biri de ayakkabılardır. Nasıl bir tatil yapacaksanız ona yönelik ayakkabı almanız önemli bir detaydır. Sandalet, spor ayakkabı ve terlikler en avantajlı seçenekler arasında bulunur.

Takılar

Plajda şık görünmek için takılar da büyük önem taşır. Küpe, kolye, bileklik veya yüzük gibi takıları da tatil öncesi alışveriş listenize eklemeniz gerekebilir.

Kişisel Bakım Ürünleri

Kişisel bakım ürünleri ve bunların sığabileceği bir çantaya da ihtiyacınız olacaktır. Bu noktada küçük bir bakım çantası işinizi görebilir. Yanınıza almanızı önerdiğimiz bakım ürünleri ise saç kremi, şampuan, diş fırçası, diş macunu, duş jeli, deodorant, nemlendirici ya da parfümdür. Ayrıca güneş kremlerini de unutmamak gerek. Bunların seyahat boyunu almanız yerden tasarruf etmenizi sağlar.

Kadınlar için bu ürünler yeterli olmayabilir. Kadınların tatile giderken yanına alacağı bakım ürünleri genelde uzun bir liste halinde uzayabilir. Özellikle makyaj ürünleri için ekstra bir çanta gerekebilir. Tatil için sudan etkilenmeyen ve kolay akmayan makyaj malzemeleri seçmeniz daha doğru olur. Aynı zamanda güneşten koruyucu özelliğinin de olmasına dikkat edebilirsiniz.

Havlular

Pek çok otelde ya da villada zaten havlu bulunur; ancak bunların kalitesi ya da temizliği sizi tatmin etmeyebilir. Eğer cildiniz hassassa buna yönelik havlular almanız gerekebilir. Valizde fazla yer kaplamaması için ince ve çabuk kuruyan havlular avantaj sağlar.

Plaj Kıyafetleri

Pareo, mayo, bikini ve daha pek çok plaj kıyafeti bulunur. Her sezon markalar yepyeni tasarımlar sunar. Haliyle herkes bu yeni tasarımlar ile plajlarda boy göstermek ister. Yanınızda hem yedek olması hem de farklı farklı giyinmek açısından yanınıza birden fazla mayo veya bikini alabilirsiniz. Pareolar da plaj şıklığının önemli parçaları arasındadır. Bunları da sakın ola unutmayın.

Elektronik Cihazlar

En önemli kişisel eşyalardan biri de şüphesiz elektronik cihazlardır. Bunlar için de seyahat alışverişi yapmakta fayda var. Şarj aleti ve aktarım kablosu gibi elektronik gereçleri mutlaka temin edin. Ayrıca yurt dışı tatiline gidecekseniz priz çevirici gibi mühim aletleri de yanınızda bulundurmanız gerekebilir. Bununla beraber dilerseniz su altı kamerası gibi cihazları da edinebilirsiniz.

Güneş Gözlükleri

Güneş gözlükleri zaten yaz kış fark etmeksizin her zaman yanınızda olmalıdır. Bu gözlüklerin güneş ışınlarına karşı koruyucu etki göstermesi de son derece önemli bir detaydır. Dolayısıyla gözlük seçimini kaliteli markalardan yana yapmanızı öneririz.

Kıyafetler

Doğru kıyafetler ile tatile çıkmanın önemi son derece büyüktür. Bu noktada garantici seçimler yapmanız gerek. Çabuk kuruyan, hafif ve nefes alan tasarımlar tercih edilmeli. Şort, etek ve elbiseler hem efil efil hem de konforlu deneyim sunar. Akşam serinliğine karşı ise ince hırkalar alabilirsiniz.

Plaj Ekipmanları

Plaj ekipmanları da tatil için alışveriş yaparken atlanmaması gereken detaylardır. Bu kategoride genelde yüzücü simitleri, şapkalar ve deniz ayakkabıları gibi malzemeler yer alır. Ayrıca deniz gözlüğü ve yüzücü bonesi gibi malzemelerin de yanınızda olması önemli. Tatil öncesinde bu malzemeleri de hazır ederseniz gittiğiniz yerlerde zorlanmazsınız.

Sağlık Çantası - Medikal Ürünler

Tedbir amaçlı dahi olsa bazı sağlık ürünlerinin yanınızda olmasında fayda var. Bunun için dilerseniz hazır halde satışa sunulan seyahat boy sağlık çantalarını edinebilirsiniz. Dilerseniz de kendiniz yara bandı, buz, merhem gibi malzemeleri yanınıza alabilirsiniz.

Bebek Tatil Alışverişi Nasıl Olmalı?

Bebeği ile ilk defa tatile çıkacak kişilerin strese girmesi gayet normal. Bebekli tatillerde en önemli kısım minikleri rahatça taşıyabilmeyi sağlayan ekipmanlar edinmektir. Bebekler için tatil alışverişinin püf noktaları kısaca şu şekilde:

  • Konaklamayı bebekle daha rahat bir hale getirmek için park beşiklerden edinebilirsiniz. Bunlar katlanabilir ve taşınabilir yapıda olduğu için valizde de fazla yer kaplamaz.
  • Bebek arabanızda güneş koruyucu şemsiye olmalı. Eğer yoksa aparat halinde takılan şemsiyelerden edinmeniz gerekebilir.
  • Bebeklerin tatilde keyifli zaman geçirmesini sağlamak için birkaç oyuncak almanız doğru olur.
  • Bebek bakımı için gereken ıslak mendil, bebek bezi, pişik kremi, mama önlüğü ve biberon gibi ürünler mutlaka yanınızda olmalı. Ayrıca emzirmenin zor olabileceği durumlar için meme pompası edinebilirsiniz.
  • Yaz tatili için bebeğinize mutlaka ayrı bir bavul hazırlamanız konfor sağlayacaktır. İçine de bol miktarda iç çamaşırı ve kıyafet almalısınız.
  • Bebeklerin hassas cildine uygun şekilde üretilmiş güneş kremleri, şapka ve güneşten koruyucu bir şemsiye de bulundurmanız önemli.
  • Tedbir amaçlı ağrı kesici, ateş düşürücü ya da burun damlası gibi ufak tefek ilaçları ilk yardım çantasına koymalısınız.

Doğru ürünlerin seçimi ile keyifli ve huzur dolu bir tatil geçirebilirsiniz.