Coral Travel Öneriyor: Nisan Ayında Yurt Dışında Nereye Gidilir?

Coral Travel

Kışla birlikte soğuk havalara elveda derken nisan ayının kapımızı çalmasıyla birlikte bahar mevsimine de merhaba diyoruz. Bir soğuk bir sıcak geçen marttan sonra ılık havalarıyla ünlü nisan ayıyla birlikte artık yaz mevsiminin sonuna kadar sürecek bir gezme zamanına da girmiş bulunuyoruz.

Nisan ayı yaz sıcağı gibi yakmayan, kış gibi üşütmeyen ılıman havaları ile gezmek için ideal bir zaman dilimi. Üstelik hem okul hem bayram tatili derken seyahat için uzun bir süre de mevcut. Günlük hayat telaşından, iş dünyasının temposundan yorulduysanız güzel ve keyifli nisan ayı yurt dışı tatiline ne dersiniz? Elbette yurt dışı seyahatleri yeni kültürler keşfetmek, farklı yerler görmek için en iyi tatil rotalarından biri. Peki nisan ayında yurt dışında nereye gidilir? Nisan ayında gezilecek yerler hangi ülkeler olabilir? Seyahate çıkmadan önce ilginizi çekebilecek yurt dışı rotalarına gelin birlikte bakalım.

İber Yarımadası’na Seyahat: İspanya

Avrupa’nın en gözde turistik ülkelerinden biri İspanya; Barselona, Valencia, Sevilla gibi birbirinden güzel kentlere sahip. Coğrafi konum olarak İber Yarımadası’nda yer alan ülke, Avrupa kıtası ile Afrika kıtasının kesişiminde yer alır. Afrika’dan kuzeye uzanan Cebelitarık Boğazı ile İspanya’ya geçilir. Akdeniz kıyısında bulunan İspanya’nın çevresinde ise Portekiz, Andorra, Birleşik Krallık ve Fransa gibi ülkeler yer alır.

Köklü geçmişi, renkli gelenekleri, birbirinden ünlü festivalleri ve doğal güzellikleri ile İspanya, Avrupa’nın önde gelen turistik ülkelerindendir. Yurt dışına seyahat etmeyi düşünen pek çok turistin ilk tercih ettiği rotalardan.

Akdeniz iklim bölgesinde yer alan İspanya, nisan ayında sıcak olan ülkeler arasındadır. Dolayısıyla İspanya genelinde yıl boyunca sıcak ve ılık havalar hakimdir. Hava şartları açısından ılıman ülkeyi, nisan aylarında ziyaret etmek için oldukça elverişli bir zamandır. Üstelik Türkiye’nin farklı şehirlerinden direkt uçuşlarla yaklaşık 6 - 7 saat süren bir yolculuk ile İspanya’ya varmanız mümkün.

Barselona

Barselona, İspanya’nın başkenti Madrid’i bile gölgede bırakacak güzellikte bir şehirdir. İspanya’da mutlaka gezilip görülmesi gereken kentlerdendir. Baharda seyahat için ılık havaları ile oldukça cazip bir seçenek. Üstelik sanatseverler açısından da Picasso, Antoni Gaudi gibi tanınmış kişilerin eserleriyle oldukça renkli bir şehir.

Barselona’da Antoni Gaudi tarafından tasarlanan La Sagrada Familia, Casa Calvet, Park Güell, Casa Mila, Güell Pavilyon, Palau Güell, Teresian College gibi özgün mimari eserleri gezebilirsiniz. Hemen hemen tamamı 18. yy’da tasarlanarak inşa edilen tarihi eserler aynı zamanda şehre kimlik kazandıran birer sembol. Barselona’da sevdiklerinizle keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

Barselona haricinde İspanya’nın farklı şehirlerini de gezerek bu coğrafyayı daha yakından keşfetmeniz mümkün. Seyahatiniz boyunca ülkenin Barselona, Madrid, Valencia, Sevilla, Bilbao, Cordoba, Granada gibi gözde şehirlerini gezebilirsiniz. İspanya turları ile farklı şehirleri keşfederek ülkenin tarihi ve kültürünü daha yakından tanıyabilirsiniz.

Medeniyetler Diyarına Yolculuk: Mısır

Mısır dünyanın en eski yerleşimlerinden, aynı zamanda tarih boyunca farklı medeniyetleri içinde barındırmış bir ülkedir. Kültürel birikimi, gelenekleri sayesinde doğu ile batı arasında köprü görevi üstlenen Mısır, coğrafi konum olarak da farklı kıtaların kesişiminde yer alır. Afrika ve Asya arasında bir bağlantı olan Mısır tarihi eserleriyle de revaçta olan bir ülkedir. Özellikle Mısır’ın sembolü olan ve özgün mimariye sahip piramitler, ülkenin en meşhur tarihi eserlerinden… Keops Piramidi UNESCO tarafından tescillenen dünyanın 7 antik harikası listesinde yer alır.

Mısır piramitlerini ülkenin en kadim şehirlerinden biri olan Kahire’de ziyaret edebilirsiniz. Köklü tarihi, doğal güzellikleri ile ünlü Kahire’de sevdiklerinizle keyifli bir tatil yapabilirsiniz. Seyahate çıkmadan önce Mısır otelleri arasından konaklayacağınız yere karar vererek erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

Kahire

Kahire Mısır’ın başkenti, aynı zamanda turistik açıdan en popüler şehirlerindendir. Dünyaca ünlü Mısır Piramitleri’nin yer aldığı şehirdir. Gize Bölgesi, Kahire’nin en fazla turist akınına uğrayan bölgelerindendir. Piramitleri, heykelleri ve sütunlarıyla Antik Çağ’dan kalma pek çok tarihi esere ev sahipliği yapar. Şehrin en kalabalık yerleşimlerinden biri olan Eski Kahire bu nedenle 1979 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştır.

Kahire’yi önemli kılan bir diğer etken ise efsanelere konu olan Nil Nehri’dir. Dünyanın en uzun nehri olma özelliğine sahip Nil üzerinde yer alan Rawdah Adası da şehirde ziyaret edebileceğiniz turistik yerlerdendir. Nil Nehri’nde düzenlenen tekne veya sandal turları ile adaya kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca,  şehirde Mısır Müzesi, Kahire Kalesi, Han el Halili Çarşısı, Gize Piramitleri, El Ezher Cami gibi öne çıkan tarihi eserleri gezerek kültürel bir yolculuk yapabilirsiniz.

Karayipler'de Tatil: Hollanda

Nisan ayında gidilecek ülkelerden biri de Hollanda olabilir. Ilıman okyanus iklime sahip ülkeyi ziyaret etmek için en ideal zaman dilimi bahar aylarıdır. Yaz sıcaklığında yükselen nem sebebiyle Hollanda’yı gezmek pek olası değil. Aynı zamanda, nisan ayında gerçekleştirilen geleneksel Hollanda festivallerine katılmak için cazip bir seçenek olacaktır. Hollanda’da Bloemencorso, Kral’ın Günü gibi önemli festivaller nisan ayında gerçekleştirilir. Hollanda kültürünü yakından tanımak için burada farklı etkinliklere katılabilirsiniz.

Amsterdam

Amsterdam, Hollanda’da mutlaka gezip görmeniz gereken bir şehirdir. Ülkenin başkenti ve en kalabalık şehri olma özelliğini taşır. Kartpostallara konu olan kanalları, özgün mimariye sahip yapıları, köklü geçmişe uzanan müzeleri ile ünlü bir kent. Amsterdam’da tarihe uzanan bir yolculuk için gezmeye Eski Şehir bölgesinden başlayabilirsiniz. Kültürel turlar için müze ziyareti yapmak isterseniz Amsterdam Plantage bölgesine gitmelisiniz.

Hollanda seyahatiniz sırasında konaklamak için Amsterdam otelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Ayrıca, Hollanda’da Amsterdam’ın yanı sıra Eindhoven, Rotterdam, Maastricht, Utrecht gibi ülkenin öne çıkan diğer şehirlerini de ziyaret edebilirsiniz.