Doğanın Keyfini Çıkarın: Doğa ile İç İçe Tatil Yerlerinin Listesi!

Coral Travel

Doğa, tatilseverlerin vazgeçilmezlerinden biri. Doğa ile iç içe tatil yapmak, şüphesiz ki insanı yeniliyor, güçlendiriyor, her türlü stresin ve olumsuz duygunun giderilmesine büyük katkı sağlıyor. Bu sebeple pek çok tatilsever, seyahat rotası için doğası en göz alıcı, en canlı ve en etkileyici bölgeleri araştırıyor. Peki siz doğa ile iç içe tatil yapabileceğiniz; denizin, yeşilliğin ve doğa sporlarının tadını doyasıya çıkarabileceğiniz rotaların hangileri olduğunu biliyor musunuz? İşte mutlaka ziyaret etmeniz gereken doğayla iç içe tatil yerleri listesi!

Orman Evleri ve Kabinler

Doğa tatili denince akla gelen ilk seçeneklerden biri, orman evleri ve kabinler. Yemyeşil ormanların içine kurulan yaşam alanlarında bulabileceğiniz orman evleri ve kabinler, ağırlıklı olarak ahşaptan üretiliyor ve böylece tatilinizi benzersiz bir deneyime dönüştürüyor. Konaklama ve uyku esnasında bile doğayla doğrudan temas halinde olmanıza olanak tanıyan orman evlerini bulabileceğiniz tatil yerleri ise şu şekilde:

  • Şile: İstanbul’un Karadeniz kıyılarında yer alan Şile, denize olan kıyısı ve ormanlık alanlarıyla kabin tatili geçirmek isteyenler için kusursuz bir destinasyon. Dört mevsim tercih edebileceğiniz Şile, yaz aylarında deniz turizmi için uygunken kış aylarında ise kar tatillerinin vazgeçilmezi konumunda.

  • Akyaka: Tatil yöreleriyle ünlü Muğla’nın saklı cennetlerinden olan Akyaka’da çok sayıda orman evi tesisi de bulunuyor. Bölgenin zengin doğal güzelliklerini yakından gözlemleyebileceğiniz, doğaya doğrudan temas ederek tüm stresinizi atabileceğiniz bölgede aynı zamanda denize girme, doğa sporları yapma, kültür turlarına katılma gibi seçenekler de sizi bekliyor.
  • Ödemiş: İzmir’in eşsiz tatil bölgelerinden biri olan Ödemiş, orman evi ve kabin turizminde de iddialı konumda. Bölgenin dört mevsim canlı kalan ormanlarında keyifli bir şekilde konaklayabilmenize olanak tanıyan tesisler, aynı zamanda sosyal imkânlarıyla da aile boyu tatil deneyimi yaşamak isteyenlere zengin seçenekler sunuyor.

Dağ Evi ve Bungalov Konaklamalar

Dağ evleri ve bungalovlar, doğa ile iç içe tatil yerleri arayan seyahatseverlerin en çok ilgi gösterdiği seçenekler arasında bulunuyor. Dağ evleri, genellikle dört mevsim turizme açık olan bölgelerde bulunurken bungalovlar ise hem kış hem yaz turizminde tercih edilen rotalarda kullanılıyor. Türkiye’de dağ evi ve bungalov konaklaması yapabileceğiniz birbirinden kaliteli birkaç rota ise şu şekilde:

  • Sapanca: Sapanca Gölü’nün eşsiz manzarasının tadını çıkarmak, sessiz ve sakin bir tatil geçirerek kendini yenilemek isteyenler için ideal olan bölge, dağ evi ve bungalov seçeneklerinin kalitesiyle de ziyaretçilerini sevindiriyor. Dört mevsim ziyaret edilebilen Sapanca dağ evleri ve bungalovlarında tatiliniz boyunca günlük yaşamınızı sürdürmenizi kolaylaştıracak her türlü imkân bulmanız mümkün.

  • Olympos: Bungalov, yani ağaç ev denince akla gelen ilk noktalardan biri Olympos. Antalya’nın en güzel plajlarından ve tarihi en eski antik kentlerinden birine sahip olan Olympos, ağaç evde konaklayıp yürüyerek denize gitmek, plajda gönlünce eğlenip yine yürüyerek antik çağın gizemlerini keşfetmek isteyenler için kusursuz bir rota.
  • Kars: Dağ evleri ve bungalovlar, kış tatili yapmak isteyenler için eşsiz fırsatlar sunuyor. Bu fırsatlardan biri de Kars’ta sizi bekliyor. Çarpıcı doğası ve mistik atmosferiyle ziyaretçilerini etkileyen Kars’ta kış aylarının tadını çıkarabilir, doğayla iç içe kahvaltı yapabilir, tarihi Ani Harabeleri’ni ve Kars Kalesi’ni keşfedebilirsiniz.

Gölet ve Nehir Kenarındaki Kamp Alanları

Deniz turizminin en önemli alternatiflerinden biri, gölet ve nehir kenarlarında bulunan kamp alanları. Kamp kurmayı, doğa sporlarıyla ilgilenmeyi, tırmanış ve yürüyüş etkinliklerini sevenlerin favorileri arasında yer alan bazı alanlar ise şöyle:

  • Sorgun Göleti: Ankara’nın merkezinden yaklaşık 105 kilometre mesafede bulunan ve tabiat parkı olarak korunan Sorgun Göleti’nin kenarında ücretsiz bir şekilde kamp yapabilir, göl suyunda yüzebilir, dilerseniz göldeki zengin balık çeşitlerinden avlayarak adeta bir ziyafet deneyimleyebilirsiniz.
  • Alpsarı Göleti: Çankırı’nın saklı hazinelerinden olan Alpsarı Göleti de gölet kenarı kamplarını tercih edenler için cazip bir seçenek. Korgun ilçesine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan gölet kenarında kamp kurabilir, sosyal tesislerin imkânlarından yararlanabilir ve doğayla baş başa vakit geçirebilirsiniz.

  • Yenice: Karabük’e bağlı olan Yenice Ormanları Tabiat Parkı, nehir kenarı kamp deneyimi için eşsiz bir rota. Koruma altında olması sebebiyle son derece güvenli ve sakin bir deneyim sunan Yenice Ormanları, hem orman derinliklerinde hem de nehir kenarında kamp yapabilmenize olanak tanıyor. Ormanda bulunan sosyal tesislerde ise her türlü yiyeceğe ulaşmanız mümkün.

Doğa Yürüyüşleri ve Trekking Rotaları

Türkiye’de doğa ile iç içe tatil yerleri arayan seyahatseverlerin önemli bir bölümü, doğa sporlarına büyük ilgi duyuyor. Keşif yürüyüşü, trekking, tırmanış gibi aktiviteler için tercih edilen rotaların sayısı ise bir hayli fazla. Türkiye coğrafyasının eşsiz doğal güzelliği, doğa sporlarını tercih edenlerin çok sayıda seçeneğe sahip olmasına olanak tanıyor. Yürüyüş ve trekking için tercih edebileceğiniz en önemli bölgelerden bazıları ise şu şekilde:

  • Likya Yolu: Doğa yürüyüşü denince mutlaka anılması gereken Likya Yolu, Türkiye turizminin dünyaca ünlü hazinelerinden biri. Muğla’nın Fethiye ilçesinden başlayan ve Antalya’nın Konyaaltı ilçesine kadar uzanan Likya Yolu, uzun mesafeli doğa yürüyüşlerinden hoşlananlar için eşsiz bir fırsat. Likya Yolu turlarına katılarak Akdeniz doğasının çarpıcı güzelliklerini yerinde gözlemleyebilirsiniz.
  • Kapadokya: Türkiye’nin bir diğer turizm cenneti Kapadokya, doğa yürüyüşü için de eşsiz fırsatlar sunuyor. Ihlara Vadisi’nde uzun doğa yürüyüşleri yapmak, bir yandan peri bacalarını keşfedip öbür yandan bölgenin tarihi dokusunu yakından gözlemlemek isterseniz, siz de Kapadokya’yı tercih edebilirsiniz. Bölgenin dünyaca ünlü şarap imalathaneleri ve seramik atölyeleri de deneyimlemeniz gereken diğer güzellikler arasında.

  • Kaçkar Dağları: Doğu Karadeniz’in çok sayıdaki doğal zenginliği arasında yer alan Kaçkar Dağları, Rize ve Artvin arasında yer alan bölümüyle Milli Park olarak faaliyet gösteriyor. Bu bölgede uzun, keyifli ve yer yer zorlayıcı trekking parkurları da bulunuyor. Karadeniz’in eşsiz havasını teneffüs etmek, göz kamaştırıcı Karadeniz doğasını yakından görmek isterseniz, Kaçkar Dağları’nda unutulmaz bir trekking deneyimi yaşayabilirsiniz.

Doğa ile İlgili Aktiviteler ve Etkinlikler

Türkiye’de doğa ile iç içe tatil yerleri, doğa aktiviteleri konusunda da zengin seçeneklere sahip. Yüzme, yürüyüş ve trekking dışında farklı doğa alternatifleri sunan tatil rotalarından bazıları ise şöyle:

  • Uçmakdere: Tekirdağ il merkezine bağlı, göz alıcı doğasıyla eşsiz bir lokasyon olan Uçmakdere, özellikle yamaç paraşütü etkinliğiyle adından sıklıkla söz ettiriyor. Yaklaşık 400 metre yükseklikten kıyıya yapılan atlayışlar, İstanbul ve çevre illerde oturan seyahatseverlerin çok fazla yol gitmeden eşsiz bir doğa macerası deneyimleyebilmesine de olanak tanıyor.
  • Kartalkaya: Bolu’nun doğusunda yer alan Kartalkaya, en keyifli doğa sporlarından biri olan kayak için ideal bir rota. Türkiye’deki en gözde kış turizmi seçenekleri arasında yer alan Kartalkaya’yı sezon içinde ziyaret ederek karın tadını çıkarabilir, kayak ve snowboard etkinlikleriyle doğayla baş başa vakit geçirmenin keyfine varabilirsiniz.

  • Ballıkayalar: Doğa aktivitesi rotaları demişken, Ballıkayalar’dan da mutlaka söz etmek gerekiyor. Gebze’nin Tavşanlı Köyü’nde yer alan Ballıkayalar, yüksek ve tırmanışa elverişli kayalıkları sayesinde tırmanış sporuna gönül veren ya da bu etkinliği ilk kez deneyimlemek isteyen seyahatseverler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. İstanbul’a yakınlığıyla da öne çıkan bölge, aynı zamanda Türkiye’nin en eski tırmanış alanlarından biri olarak kabul ediliyor.

Siz de doğanın keyfini çıkarmak, doğa ile iç içe eşsiz bir tatil deneyimi yaşamak isterseniz, Coral Tatil tarafından size sunulan doğa otelleri seçeneklerini hemen inceleyebilirsiniz!