Yurt Dışı Balayı Rotası mı Arıyorsunuz? En Güzel Yurt Dışı Balayı Yerleri

Coral Travel

Yeni bir hayata adım atan, yaşamında yepyeni, heyecan dolu bir başlangıç yapan pek çok çiftin en büyük hayallerinden biri de şüphesiz ki kusursuz bir balayıdır. Yaşamını sevdiği kişiyle birleştirmenin o benzersiz heyecanını unutulmaz anılarla zenginleştirmek isteyen yeni evli çiftlerin en çok tercih ettiği balayı seçenekleri arasında ise yurt dışı rotaları öne çıkıyor. Peki siz de yeni bir hayata adım attığınız en mutlu günleri kusursuz bir yurt dışı balayı gezisiyle taçlandırmaya ne dersiniz?  Birbirinden romantik yurt dışı balayı seçenekleriyle dilerseniz doğanın ve denizin, dilerseniz Avrupa’nın en romantik şehirlerinin tadını doyasıya çıkarabilir ve aşkınıza ölümsüz anılar kazandırabilirsiniz. Birbirinden cazip yurt dışı balayı yerleri için ise aşağıdaki seçeneklere göz atabilirsiniz.

Yurt Dışının En Popüler Balayı Mekanları

Yurt dışı balayı yerleri, evlilik hazırlığı yapan çiftlerin en çok merak ettiği konular arasında bulunuyor. En güzel balayı yerleri hakkında bilgi almak isteyen pek çok çift, yurt dışı seçenekleri hakkında da araştırmalar yapıyor. Özellikle vizesiz balayı seçenekleri, evliliğe adım atmaya hazırlanan çiftlerin gözdeleri arasında. Dünya genelinde pek çok coğrafyada evliliğinizi taçlandıracak, sevginizi eşsiz bir deneyime dönüştürecek çok sayıda popüler balayı yeri bulunuyor.

Yeni evli çiftlerin en çok tercih ettiği yurt dışı balayı yerleri vizesiz seçenekleri arasında Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya, Tayland, Bangkok gibi ülkeler öne çıkıyor. Özellikle Balkan ülkeleri, hem yakın mesafede olmaları hem de Türk kültürünü hatırlatan sosyolojik yapılarıyla çok sayıda çift tarafından tercih ediliyor. Romantik bir deneyimi, ömür boyu hatırlanacak kadar güzel bir tatille birleştirmek isteyenler için ise Maldivler, Seyşeller, Hawaii, Paris ve Venedik gibi dünyaca ünlü yurt dışı balayı seçenekleri bulunuyor.

Maldivler’in Romantik Adaları

Hint Okyanusu üzerinde, Hindistan’ın güneyinde yer alan Maldivler, göz kamaştırıcı doğal güzelliğe sahip bir adalar topluluğu. Yaklaşık 1200 adadan oluşan Maldivler’in 80’den fazla adası, turizm amacıyla kullanılıyor. Dünyanın dört bir yanından turist ağırlayan adalar, özellikle romantik bir tatil hayal eden çiftler için son derece ideal. Kilometreler boyunca uzanan kum plajları, tropikal iklimi ve eşsiz coğrafi güzellikleriyle sevdiğiniz insanla baş başa kusursuz bir şekilde vakit geçirebileceğiniz Maldivler, filmlerdeki aşk sahnelerini aratmayan bir balayı yaşamak isteyenlerin uğrak duraklarından biri.

Maldivler, farklı otelleri ve her bütçeye hitap eden konaklama seçenekleriyle de son derece geniş bir kitlenin ilgisini görüyor. Dilediğiniz bütçede konaklayabileceğiniz Maldivler otelleri, imkan konusunda da bir hayli zengin. Her mutfaktan yiyeceğe ulaşabileceğiniz, adalar topluluğunun yeşile çalan kusursuz denizine sadece birkaç dakikalık yürüyüş mesafesinde, lüks dekorasyonlarıyla kendinizi çok özel hissetmenize olanak tanıyan oteller, kusursuz doğanın ve aşkınızın tadını doyasıya çıkarırken gönlünüzce dinlenebilmenize de yardımcı oluyor. Maldivler’de konaklayabileceğiniz otellerde ayrıca her tarza ve zevke hitap eden eğlence etkinlikleri de düzenleniyor.

Seyşeller’in Gizli Koyları

En güzel balayı yerleri yurt dışı seçenekleri arasında, Seyşeller de bulunuyor. Tıpkı Maldivler gibi Hint Okyanusu üzerinde bir adalar topluluğu olan Seyşeller, yaklaşık 115 adadan oluşuyor. Afrika kıtasına bağlı olan ve Madagaskar’ın kuzey doğusunda bulunan Seyşeller, balayını çarpıcı bir deneyime dönüştürmek isteyen çiftlere birbirinden zengin tatil seçenekleri sunuyor. Dünyanın en gözde ve en çok tercih edilen tatil destinasyonları arasında bulunan adalar topluluğu, Türkiye’den gelecek misafirlerine ise 90 güne kadar vize muafiyeti sunuyor. Bir diğer ifadeyle balayınızı bu rüya gibi adalar topluluğunda geçirmek için herhangi bir vize işlemi yapmanız gerekmiyor.

Yurt dışı balayına gidilecek yerler listelerinde kendisine daima yer bulan Seyşeller, gelişmiş turizm kültürüyle de ziyaretçilerini memnun etmeyi başarıyor. Özellikle balayı çiftlerinin gözdesi olan adalar topluluğunda her türlü ihtiyacınıza yanıt verecek birbirinden iddialı balayı otelleri sizi bekliyor. Anse Lazio, Anse Source D’Argent, Anse Georgette ve Anse Coco Beach gibi dünyanın en güzel plajları olarak kabul edilen plajlara yürüme mesafesinde olan oteller, doğanın ve konforun tadını aynı anda çıkarabilmenizi sağlıyor. Seyşeller’i ziyaret edecek çiftlerin mutlaka görmesi gereken duraklar arasında, UNESCO tarafından koruma altına alınmış kusursuz bir doğal alan olan ve güzelliğiyle herkesi kendisine hayran bırakan Vallee de Mai Koruma Alanı da bulunuyor.

Hawaii’nin Tropikal Cenneti

Tropik adalardan bahsetmişken mutlaka anılması gereken yurt dışı balayı önerileri arasında, Hawaii takımadaları da bulunuyor. Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı olan Hawaii takımadaları, Büyük Okyanus üzerinde bulunan toplamda 137 adadan oluşuyor. Bu adalardan birçoğu küçük ve yerleşim taşımayan bölgelerken yaklaşık 20 ada ise halkın ve turistlerin kullanımına açık durumda. Toplamda yaklaşık 2400 kilometrekarelik bir alana sahip olan adalar topluluğunun iklimi ve doğası ise görenleri kendisine hayran bırakacak kadar çarpıcı. Tropik bir iklime sahip olan Hawaii, sıcak atmosferiyle adeta aşkı simgeliyor ve bu sebeple de her yıl dünya genelinden milyonlarca çiftin öncelikli tatil rotaları arasında yer alıyor.

Hawaii, bir ABD eyaleti olmasına rağmen son derece farklı bir atmosfere sahip. Uzun plajları, göz alabildiğince uzanan yemyeşil alanları, farklı bitkilerden oluşan zengin faunası ve kendine has mutfağıyla adeta bir yeryüzü cenneti olan takımada, balayında doğal hazineler keşfetmek ve aşklarının tadını romantik bir atmosferde çıkarmak isteyen yeni evli çiftlere de birbirinden etkileyici etkinlik seçenekleri sunuyor. Hawaii’de yer alan konforlu otellerde dilediğinizce konaklayabilir, deniz ve su sporlarıyla eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Dilerseniz Hawaii’nin dünyaca ünlü dalgalarında sörf yapabilir, dilerseniz de bölgeye özel meyveler ve kokteyllerle hem romantik hem de lezzet dolu ziyafetler deneyimleyebilirsiniz.

Paris’in Aşk Şehri

Balayını Avrupa’nın kalbinde, aşk romanlarını andıran zarif bir atmosfer içinde geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği en önemli rotaların başında şüphesiz ki Paris geliyor. Avrupa ve kültür tutkunlarının vazgeçemediği balayı yurt dışı önerileri arasında bulunan Paris; aşkın, birbirinden lezzetli yemeklerin, hamur işlerinin, binbir çeşit kahvenin, eşsiz şarapların, sanatın, modanın ve edebiyatın da başkenti konumunda. Balayınızı Fransa’nın dünyaca ünlü başkentinde geçirerek kendinizi adeta bir roman kahramanı gibi hissedebilir; bir yandan evliliğinizin ilk günlerini heyecanla karşılarken öte yandan kültür ve sanat dolu bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Paris’te ziyaret etmeniz gereken ilk durak, elbette ki Eyfel Kulesi. Yılda 6 milyon turistin ziyaret ettiği kule, Paris’in en merkezi konumlarından biri olan Anatole France Bulvarı’nda bulunuyor. Paris’e gitmişken mutlaka görmeniz gereken bir diğer durak ise Louvre Müzesi. Dünyanın en zengin kültür, sanat ve tarih müzelerinden biri olan Louvre’da Avrupa, Amerika, Asya coğrafyalarından çok sayıda eşsiz kültür varlığı sergileniyor. Paris’te yapabilecekleriniz bu kadarla da sınırlı değil! Şehrin dört bir yanına yayılmış kafelerde kahvenizi içip kruvasanlarınızın tadını çıkarabilir, çeşitli sanat gruplarının etkinliklerine katılabilir, Sen Nehri kıyısında bisiklete binebilir ve Michelin yıldızlı restoranlarda dünyanın en seçkin yemeklerini tadabilirsiniz.

Venedik’in Kanalları ve Gondol Gezileri

Balayından bahsedince aşkı, aşktan bahsedince de İtalya’yı anmamak olmaz. Yeni evli çiftlerin tercih edebileceği en seçkin balayı rotaları arasında, İtalya’nın en özgün şehirlerinden Venedik de bulunuyor. Orta Çağ’dan günümüze dek uzanan eşsiz mimarisi ve kendine has gondol kültürüyle dünyanın en önemli şehirlerinden biri olan Venedik, balayı için de kusursuz bir tercih. İtalya’nın kuzeydoğusunda bulunan ve 118 adanın üzerine kurulu olan şehir, hem romantik hem de kültürel bir balayı deneyimi yaşamak isteyenler için ideal.

Venedik ziyaretinizde ilk yapmanız gereken şey, tabii ki birbirinden romantik gondollarla şehrin kanallarını ve Venedik lagününü gezmek. Bu unutulmaz deneyimle aşkınızı kusursuz bir şekilde taçlandırabilir, hayatınız boyunca aklınızdan çıkmayacak bir anı edinebilirsiniz. Venedik, yalnızca gondollardan ibaret bir şehir de değil! Şehirde bulunan otantik binaların eşsiz mimarisini keşfedebilir, birbirinden seçkin İtalyan lezzetleriyle gastronomik bir şölen yaşayabilirsiniz. Ayrıca San Marco Bazilikası, Rialto Köprüsü, Altın Ev gibi tarihi mekanları ziyaret edebilir ve adeta zamanda yolculuğa çıkabilirsiniz.

Ek Bilgi: San Marco Bazilikası’nı ziyaret ettiğinizde yapı önündeki at heykellerini incelemeyi ihmal etmeyin. 4. Haçlı Seferleri sırasında İstanbul’dan götürülen bu eserlerin Türkiye’ye iade edilmesi için çalışmalar hala sürüyor.

Siz de yurt dışı balayı rotanız için Coral Tatil’i seçin, eşsiz bir romantizm ve kusursuz bir tatil deneyiminin tadını doyasıya çıkarın!